Kenneth Herrgård, det är alltså jag det! Till en början föddes jag i vårt grannland Finland, i den soliga staden Vasa den 21 oktober 1968! Men se där blev jag inte länge utan hamnade redan sommaren -69 i Sverige och växte upp i den lilla träindustriorten Ljusne utanför Söderhamn.

Det började med trummor och vilka idolerna var på den tiden går väl inte att ta miste på...

Ska man brås på någon dansmusiker så får väl farsans medverkan i ett finskt dansband duga, här kompar han på en blå Kent gitarr 1965!

I skolåldern så fanns det bara ETT intresse för min del -musik! Jag började min musikaliska bana med att slå på allting och fick sedermera ett trumset. Kommunala musikskolan fick jag gå i från fjärde klass till nionde och hade då trummor på schemat! Jag var med i Söderhamns blåsorkester och sedan även i Söderhamns Musikskolas Storband! I Ljusne skramlade jag med i Stenberga Hot Stompers (blåsorkester) spelandes BAS! -Jepp, i sjunde/åttonde klass så började mitt intresse för andra instrument och det började då med gitarr. Vi hade även en tramporgel hemma som jag "trödde" på var dag och som senare byttes ut mot ett piano. Tramporgeln förresten -står idag på Ljusne bruksmuseum! Farsan köpte sen en elbas åt mej och jag hade en hel orkester hemma, kan man ju säja. Alla "bruksinstrument" hade jag ju tillgång till nu -bas, piano, gitarr och trummor. Jag har en tramporgel här hemma i Deje, så "back to the roots" ;-)

Här trummar jag på en skolavslutning, tungt och framförallt bångstyrigt med virveltrumman på magen!

Sen blev det mer spännande med elgitarr, här en Cimar och FBT förstärkare!

...för att inte tala om elbas som blev mitt huvud instrument i musikgymnasiet något år senare!

Jag tjatade hemma med svensktoppsmusik (dansmusik) och drömde att jag skulle bli en sån där DANSMUSIKER! -Hmmm.... efter grundskola sökte jag musiklinjen i Härnösand och gick där i 3 år. Huvudinstrumentet var elbas men jag studerade också elgitarr. Sista och tredje året tänkte jag lära mej ett nytt omöjligt instrument! Altsaxofon! *huga* -det går aldrig tänkte jag. Men jag blåser sax än idag...

Postiljon Herrgård med nyaste post uniformen 1988, tjusigt!

Jag hamnade sedan i Hudiksvall genom flytt inom posten och spelade bas i ett rockband "Linda" i 3 år. Kul och nyttigt att prova annan musik också, men dansmusiken hägrade ju fortfarande som det jag HELST ville hålla på med! Under denna tiden så skaffade jag en synthesizer, för mitt intresse för syntar var ju enormt!

Så en dag 1991 ringde telefon och ett heltids dansband sökte KEYBOARDIST!   - OJ, men jag var väl inte rätt person tyckte jag.

Men jag fick jobbet och jag blev kvar i Mixers orkester till januari -92. Jag startade då en egen orkester -Lighters- som jag orkade hålla ihop till hösten -94 då jag la ner det hela och flyttade till Finspång utanför Norrköping, ty jag hade fått ett nytt jobb i Curt-Kenneths orkester (numera Cavalkads orkester). Där spelade jag till augusti -96 och var sedan spelledig ett halvår tills jag fick jobb i Tommy Bergs orkester i Torsby -dit jag också flyttade -97. Men detta visade sej vara en felsatsning och jag funderade allvarligt på OM jag skulle hålla på med dansmusik något mer!

- Men se då kom ett erbjudande från Fernandoz orkester från samma ort och där är jag nu idag! Men jag bor inte i Torsby längre, utan som sagt i Mariefred, Sörmland.
Mer om mina orkesterambitioner kan du läsa »här«

Namn: Kenneth Erik Herrgård

Född: 681021 i Vasa, Finland

Bor: Lägenhet i Mariefred.

Familj: Singel, katterna Bisse & Sigge samt Sighsten!

Bil: Saab 9-5 2006

Spelar: Skolad i trummor, elbas, elgitarr, klaviatur, saxofon och försöker sjunga emellanåt!

Utbildning: 3 års musikgymnasium, postiljon!

Favorit mat: Pasta, kebab, tacos, fläskfilé, m.m...

Intressen: Datorer, musik, film, släktforskning, resor, m.m...

Värdelöstvetande: -Ja, det finns det gott om! Har exempelvis filmrekvista från filmen "Sällskapsresan" i form av en dekal, *SUNTRIP* med Lasse Åbergs autograf, coolt! Har kompat med dragspel den legendariske allsångsledaren Bosse Larsson, -ännu coolare, KULT!


© Kenneth Herrgård 2018